Abramovici se află într-o situație de datorii ca un „domn”, riscul de a pierde 100 de milioane de lire sterline

 La începutul săptămânii trecute, guvernul britanic a luat decizia de a impune sancțiuni lui Roman Abramovici, inclusiv înghețarea întregii averi a miliardarului de 55 de ani în „țara de ceață” (inclusiv clubul). Chelsea)

Sancțiunile l-au costat pe Abramovici pierderi financiare grele. Chiar și Wall Street Journal raportează că nu își poate permite să plătească chiria proprietății din Londra unde se află conacul lui de 107 milioane de lire sterline, cu 15 dormitoare.

Se știe că Abramovici a cheltuit 90 de milioane de lire sterline pentru a cumpăra acest conac în 2009. Proprietatea este situată pe Kensington Palace Gardens Road, în vestul Londrei, una dintre cele mai scumpe străzi din lume și la o scurtă plimbare de palat.Kensington, unde Prince Familia lui William a trăit o vreme.

De fapt, terenul pe care se află conacul este deținut de Crown Estate, organizația care administrează British Royal Estates cu venituri de sute de milioane de lire pe an. Abramovici are o închiriere de 125 de ani asupra terenului pentru 10.000 de lire sterline pe an, o sumă estimată să crească la 16.000 de lire sterline pe an.

Dacă sancțiunile sunt în vigoare și Abramovici nu își poate permite să plătească chiria, Crown Estate îl poate duce în judecată și pune mâna pe conacul.

După ce bunurile miliardarului Abramovici au fost înghețate, Chelsea a fost și ea interzisă din toate activitățile de afaceri, neputând vinde bilete pentru fiecare meci (de asemenea, suporterii echipei din deplasare nu au putut merge la Stamford Bridge pentru a urmări fotbal), magazinele care vindeau mărfuri. Suvenirurile trebuie să închidă, unii sponsori majori suspendă contractele.

Potrivit unei surse din Daily Mail, bugetul lui Chelsea în acest moment este de doar aproximativ 16 milioane de lire sterline, doar suficient pentru ca clubul să funcționeze în 17 zile, bugetul pentru fiecare meci în deplasare fiind, de asemenea, limitat la 20.000 de lire sterline/meci. Dacă banii se vor epuiza, Chelsea va trebui să intre în conducerea Guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată unui club din Premier League engleză.

Đăng nhận xét

Mới hơn Cũ hơn